Lars Grünwoldt, bariton, Andrea Rucli, klavir

Lars Grünwoldt, bariton, Andrea Rucli, klavir
Lars Grünwoldt, bariton, Andrea Rucli, klavir

Sobota  3. 9. 2022   20:00

Minoritski samostan v Piranu

   Lars Grünwoldt, bariton 
   Andrea Rucli, klavir

Program:

Franz Schubert’s “DIE WINTERREISE “

Zimsko popotovanje 
Op. 89 - D 911

Besedila: Wilhelm Müller

 

Lars Grünwoldt, bariton

Se je rodil leta 1974 v Nemčiji. Študij je začel na visoki šoli v Rostocku, pozneje pa ga nadaljeval na visoki šoli Hans Eisler v Berlinu pri S. Weirju. Obiskoval je mojstrske tečaje pri D. Fischer-Dieskau in T. Quasthoffu. Je dobitnik številnih nagrad na tekmovanjih in štipendij (Mozarteum v Salzburgu in Fundacija Y. Menhuina). Skupaj z J. Kowalskim poje v Berlinski operi. Sodeluje z najbolj znanimi simfoničnimi orkestri, med njimi z Berlinskimi filharmoniki, Konzerhausorchester Berlin, Praško filharmonijo, Freiburger Barockorchester. Redno nastopa v najprestižnejših dvoranah v Evropi. Z Berlinskim radijskim zborom in opero "Pod lipami" je sodeloval z D. Barenboimom, M. Janowskim in sirom S. Rattleom. Redno nastopa v Berlinski filharmoniji in Konzerthausu v Berlinu.

Andrea Rucli, klavir

Osvojil je nagrade na mnogih klavirskih tekmovanjih in redno nastopa kot solist in član komornih zasedb. Svoje znanje je izpopolnjeval pod vodstvom Konstantina Bogina in kasneje delal kot njegov asistent. Rucli in Bogino tudi nastopata skupaj na koncertih kot klavirski duo.
Kot glasbenik ima velik ugled, še posebej, ker je promoviral glasbo skladateljice Elle von Schultz Adaiewsky (1846–1916). Spomladi leta 2011 je izvajal njena dela, ki jih je rekonstruiral Vladimir Mendelssohn, v predsedniški palači v Rimu kot del znanega programa koncertov Quirinale. Rucli je prav tako aktivno promoviral Finsko in finsko kulturo v Italiji, za kar so mu podelili članstvo v finskem društvu Kalevala ter priznanje finske ambasade.